Gebruikte container kopen

Bij Ralton Trading & Forwarding verkopen we naast nieuwe containers ook gebruikte containers in diverse condities. Een tweedehands container kan een interessant alternatief zijn, afhankelijk van waar u de container voor wilt gebruiken.

Voordelen gebruikte container kopen

Een van de redenen om te kiezen voor een gebruikte container is uiteraard de aanschafprijs. In de meeste gevallen is een gebruikte container voordeliger dan een nieuw exemplaar. Vaak kan een goed onderhouden zeecontainer nog jaren mee. Een ander voordeel is de levertijd zijn. In tijden van schaarste op het gebied van staal is het leveren van nieuwe containers niet altijd vanzelfsprekend. Het aanschaffen van een gebruikte container is dan een goed alternatief.

Risico’s

Een tweedehands container is al eerder gebruikt. Vaak weet u niet door wie en hoe. Het is dus belangrijk om de risico’s bij aanschaf zo klein mogelijk te maken of weg te nemen. Wanneer u de zeecontainer gaat gebruiken voor (internationaal) transport is het cruciaal dat deze aan alle eisen voldoet. Dit is natuurlijk anders in het geval van tijdelijke opslagruimte.

Controle en certificering

Wilt u zeker weten dat uw gebruikte container voldoet aan alle eisen? Wij inspecteren gebruikte containers. Indien nodig repareren we de container ook zodat aan alle CSC-regelgeving wordt voldaan. We voeren ook Pre Trip Inspecties uit aan reefer containers.

Afgekeurde zeecontainers kopen

Voldoet een container niet aan de eisen en is repareren ook geen optie meer? Dan is de container Beyond Economical Repair (BER). BER containers zijn wellicht niet meer interessant voor transport, maar kunnen natuurlijk wel worden ingezet voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld als opslagruimte of voor een ombouwproject.
Denkt u dat een gebruikte container een interessant alternatief voor u is? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
Ralton Trading & Forwarding - Gebruikte containers
Ralton Trading & Forwarding - Gebruikte container toepassingen

Gebruikte zeecontainers zijn voordeliger dan nieuwe. Afgekeurde containers kunnen worden gebruikt voor ombouw of andere projecten.